מה צריך לדעת על סגירת מרפסות?

כל מה שרציתם לדעת על סגירת מרפסות

בעלי בתים רבים בארץ בוחרים לסגור את המרפסות בנכסים שלהם בגין שורה ארוכה של סיבות. סגירת מרפסות אפשרית בימינו בדרכים שונות שרובן מבוססות על בנייה קלה, המעניקות מרפסת שמש שהיא גם מוארת, גם מאווררת וגם אטומה ומבודדת. 

אז למה לסגור מרפסת?

יש הרבה סיבות שמובילות לסגירת מרפסות בבתים, דירות ועסקים. העיקריות שבהן הינן:

  • חדר נוסף בבית – עם מחירי הנדל"ן שרק עולים, רבים מוצאים בסגירת מרפסת פתרון משתלם להוספת עוד חדר לבית. זו הרחבה חיונית עבור משפחות המתרחבות במספר הנפשות שלהן, או עבור מי שעובר לעבוד בבית ונדרש בחדר נוסף לעבודה, הגדלת סלון הבית, הוספת פינת אוכל וכו'.
  • בטיחות – משפחות עם ילדים קטנים לא אחת מעדיפות לסגור את המרפסת וכך להסיר מלב דאגה לביטחון ילדים העלולים לטפס ממרפסת על המעקה וחלילה ליפול.
  • ניצול חלל המרפסת – למרות שרציתם בית עם מרפסת, בפועל אתם בקושי מנצלים אותה בגלל שבקיץ חם מידי לשבת בה ובחורף יותר מידי קר ורטוב. מאידך בחירה בסגירת מרפסת תאפשר ליהנות ממתחם סגור או פתוח, מואר, מאוורר עם נוף פתוח בכל ימות השנה.
  • שווי הנכס – סגירת מרפסות מעלה באופן משמעותי את ערך הנכס בהגדילה את מידותיו ובהוסיפה לו עוד חדר.
  • ביקוש – סגירת מרפסת והפיכתה לחדר שמש מעלה את מידת הביקוש לנכס.

סגירה קלה של מרפסות

אם בעבר סגרו מרפסות בשיטת בניה רטובה, עם בטון ובלוקים, בהליך מסורבל, ארוך ויקר, הרי שכיום יש העדפה ברורה לסגירות של מרפסות בשיטות בניה קלה, בשילוב של אלומיניום וזכוכית. האלומיניום מספק חומר בניה קל משקל, איכותי, חזק ועמיד, שנוח לעבד ולעצב אותו ושאינו מחליד. כמו כן מדובר במרפסות ההופכות לחדר אטום ומבודד שמתאים למיזוג והסקה, המוקף בקירות זכוכית שתורמים להחדרת הרבה אור ואוויר לחלל. בנוסף, חלונות החדר יכולים להיות מקובעים או עם אפשרות לפתיחתה וסגירה בהתאם לצורך, על גבי ציר או על גבי מסילות. הזכוכית לחלונות המרפסת נדרשת להיות חזקה ועבה, בין זכוכית בידודית או מחוסמת, שמציגה גם רמה גבוהה של בידוד תרמי ואקוסטי.

בסיס המרפסת

הבסיס של המרפסת הינו הגורם הראשון שיש לבנות, וממנו נבנים קירות וגג ומונח ריצוף.  

בבית עם מרפסת פתוחה, בסיסה משמש לרוב גם עבור המרפסת הסגורה. בכל מקרה, בסיס זה נדרש להיות מספיק חזק בכדי להחזיק ולתמוך במבנה של המרפסת הסגורה. את בחינת נתוני בסיס המרפסת וחוזקו בוחנים לפי תוכניות אדריכליות והנדסיות של המבנה וכן לאחר התייעצות עם אדריכל הבית ואו מהנדס בניין, המכיר היטב את חוקי הבניה באזור. במידה ובסיס המרפסת אינו מספק לתופסת בניה יהיה צורך בחיזוקו. יש לציין כי בחירה בבניה קלה לסגירת מרפסות באמצעות פנלים מאלומיניום וחלונות זכוכית תעניק פתרון איכותי, בטוח וקל ליישום. המשקל הנמוך של חומרי הגלם לקירות וגג הנדרשים להתקנת המרפסת בבניה קלה מוריד מעומס משקל על בסיס המרפסת וכך מפשט ומוזיל את הליכי הבנייה.

עיגון מרפסת למבנה 

במידה ויש צורך בבניית בסיס למרפסת או חיזוק בסיס קיים, קיימות מספר שיטות בנייה מקובלות שנבחרות לאחר אישור של מהנדס בנייה. כך למשל ניתן לעשות שימוש בעיגון מכאני עם יתד מפלדה המוחדרת לתוך המבנה, או בעיגון מכאני עם עוגן עשוי פלדה שמחובר לבטון בעזרת דבק כימי מיוחד. בנוסף, קיימת אפשרות גם לעגן מרפסת למבנה בעזרת מוטות העוברים נקדחים משני צידי הקיר ונתפסים על ידי פלטה מפלדה.

קירות וגג למרפסת סגורה

במידה ולמרפסת פתוחה יש כבר קירות, ניתן להיעזר בהם לפעולות סגירה. מנגד, אם את המרפסת הפתוחה עוטף מעקה יהיה צורך להורידו ולבנות במקומו קירות וגג. הקירות והגג למרפסת יכולים להיות על בסיס שיטות בניה ותיקות של בלוקים ובטון או על בסיס בניה קלה, עם פאנלים מאלומיניום וקירות זכוכית. כמו כן, לרוב גג מרפסת בבניה קלה יהיה על בסיס של פאנלים מבודדים.

סוגי סגירה קלה של מרפסות

השוק של ימינו מציע מגוון דרכים עבור סגירת מרפסות, כפי שניתן לראות בדוגמאות הבאות:

  • חלון נאסף – מכונה גם חלון פנורמי מתקפל ומעניק מענה עכשווי, מעוצב, יעיל ובטוח לסגירת מרפסת, עם מנגנון פשוט לפתיחה וקיפול של החלון. החלון עשוי מזכוכית מחוסמת או בידודית, פאנלים צבועים של אלומיניום, אטם שקוף מ-פי.וי.סי. וציפוי אוקולין, והוא מוצע בקשת רחבה של צבעים. סגירה זו מתאימה גם למרפסות בניינים גבוהים וכן עבור בתי קפה ומסעדות.
  • חלון גיליוטינה עם מעקה חשמלי – פתרון מתקדם לסגירת מרפסות עם חלונות הנפתחים כלפי מעלה באמצעות מנגנון חשמלי שמופעל מרחוק על ידי שלט. החלון עשוי מזכוכית בידודית או מחוסמת ומפאנלים מאלומיניום צבוע בתנור. סגירה מסוג זה מעולה לפנטהאוז, דירת גן ובתי עסק.

אישורים לסגירת מרפסת

בשנים שעברו, קבלת היתר לסגירת מרפסת הייתה כרוכה בהליך בירוקראטי סבוך וארוך מול שורה ארוכה של רשויות. למרבה המזל, בזכות חוק המרפסות, קבלת אישור בנייה עבור סגירת מרפסת הפכה להיות הרבה יותר קלה ומהירה, עם הליך שמבוצע מול ועדה לתכנון ובניה ברשות המקומית האורך עד ארבעים וחמישה יום. זאת כל עוד הסגירה של המרפסת מוגדרת כבניה קלה ואינה משנה את חזית הבניין או משפיעה על דירות השכנים. לרשות המקומית יש להגיע עם תוכנית כללית או הנדסית עבור עבודת סגירתה של המרפסת. מנגד, מי שמתכנן לסגור מרפסת מבטון יידרש בהסכמה של לפחות שבעים אחוז מהשכנים.

עיצוב מרפסת סגורה

מכיוון שמדובר במתחם חיצוני בבית הגלוי לעיני שכנים ואו עוברים ושבים יש חשיבות רבה עוד יותר לעיצוב נכון של מרפסת סגורה. בגין מיקומה של המרפסת העיצוב שלה נדרש להתחשב הן בחזות המבנה וסביבתו והן בסגנון עיצוב פנים הבית. בנוסף, לא אחת סגירת מרפסת בבניין מגורים משותף מחייבת להתאים את חזותה החיצונית לעיצוב הכללי של המבנה. לפניכם, מספר עצות שייסעו לכם בעיצוב מרשים, נוח ויעיל של המרפסת:

  • החליטו על קונספט למרפסת הסגורה שיסייע בעיצוב האופי והחזות שלה. קונספט זה ייקבע בהתאם ליעד מרכזי של המרפסת, בין אם כפינת ישיבה עם משפחה וחברים, כמתחם ירוק שופע צמחייה, חדר נוסף בבית ועוד.
  • בכל מקרה, מכיוון שמדובר בחדר שופע אור אל תוותרו על עציצים במתחם זה שיעניקו עוד עניין וצבע לחלל ויוסיפו לחזותו הטבעית.
  • אם אתם רוצים לשמר חזות חיצונית למרפסת הסגורה, בחרו עבורה בריהוט גן איכותי מעץ או מתכת כמו נדנדה, ערסל ישיבה, שולחן קפה פינתי, כיסאות מרופדים וכו'.
  • סוג הריצוף למרפסת סגורה נדרש להוות המשך טבעי לריצוף הבית, מלבד מקרים בהם מדובר בחדר סגור ונפרד, עבורו ניתן לבחור בכל ריצוף מבוקש לרבות דק עץ, פרקט סינטטי, או אריחי אבן וקרמיקה.
  • אל תשכחו לעצב את המרפסת עם נגיעות קטנות של פריטי נוי בעלי הקשר לסביבה חיצונית כמו עציץ מיוחד, מובייל, פעמוני רוח, עששית וכדומה.

בחירת חברה לסגירת מרפסת

בכדי להבטיח את הצלחתו של פרויקט סגירת מרפסת, יש בתור התחלה לבחור בחברה מנוסה ומומלצת בתחום, שפועלת בהתאם לדרישות התקן. כמו כן, יש לתת עדיפות לחברה העושה שימוש בטכניקות חדישות של בנייה קלה, המציגות רמה גבוהה של בטיחות, יופי ונוחות שימוש. בכדי לפשט את ההליך עבורכם, העדיפו חברה אשר יש לה את היכולת לקחת על עצמה את כל הוספת המרפסת, משלבי תכנון, לקבלת היתרי בניה ועד לביצוע העבודות עצמן.

עיצוב ובניית אתרים עיצוב ובניית אתרים

    Call Now Button